Министар Томислав Момировић именован за председавајућег Националног координационог тела за олакшање трговине

Министар Томислав Момировић именован за председавајућег  Националног координационог тела за олакшање трговине

Влада Републике Србије је усвојила, на седници одржаној 06. априла 2023. године, Одлуку о измени Одлуке о оснивању Националног координационог тела за олакшање трговине („Службени гласник РС“, бр. 98 од 3. новембра 2017, 55 од 2. августа 2019, 27 од 7. априла 2023).

Према овим изменама, нови председник НКТОТ биће министар спољне и унутрашње трговине, Томислав Момировић, док ће заменик председника бити Снежана Карановић, помоћница министра финансија.

Уважавајући значај олакшања спољне трговине, посебно у условима измењених међународних околности након пандемије covid 19 и конфликта у Украјини, који су значајно утицали на отежано прекогранично кретање робе и прекиде ланаца снабдевања, министар унутрашње и спољне трговине, господин Момировић, је одлучио да преузме функцију представајућег овим Националним координационим телом. Тиме ће се на највишем нивоу обезбедити додатна подршка свим институцијама укљученим у рад НКТОТ у циљу обезбеђења што повољнијих услова пословања за српске извознике и увознике.

Поред измена везаних за председавање овим телом, у  Одлуци су констатовне и кадровске промене у појединим министарствима и управама из чијих редова су именовани чланови Националног координационог тела за олакшање трговине.