Одржана осма седница Националног координационог тела за олакшање трговине

Одржана осма седница Националног координационог тела за олакшање трговине

Осма седница Националног кооринационог тела за олакшање трговине (НКТОТ), одржана је 12. децембра 2022. године у просторијама Министарства унутрашње и спољне трговине. Седницом је председавао заменик председника НКТОТ Душко Маринковић, а присуствовали су председавајући стручних радних група Снежана Карановић, Татјана Динкић и Зоран Бакић, представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Иван Томашев и Ивана Хајзлер, као и други чланови из надлежних ресора који су укључени у рад овог Тела. Пословну заједницу су представљали испред Привредне коморе Србије Татјана Беук и Младен Ђорић, испред Америчке привредне коморе у Србији Амалија Павић и Драгана Цветковић као и Никола Костић, Слађана Бaбић и Драгана Стикић у име Савета страних инвеститора.

Узимајући у обзир да се приближава крај 2022. године, састанак је био добра прилика да се анализира тренутно стање када је у питању спровођење Акционих планова стручних радних група за период 2022-2023. Као што је и до сада био случај, након извештаја који су представили председавајући стручних радних група, представници пословне заједнице су имали прилику да поставе додатна питања и покрену нове теме у оквиру својих надлежности, а које се тичу проблема са којима се пословна заједница сусреће у вршењу спољнотрговинског пословања.

Имајући у виду да је формирана нова Влада РС, као и да је Одлука о оснивању НКТОТ последњи пут иновирана по питању чланова и заменика чланова 2019. године, а да поједини именовани више нису у систему државне управе, чланови НКТОТ су обавештени да ће ускоро бити покренута процедура измене поменуте Одлуке.